Kulebiak z pstrągiem

Składniki na 2 porcje: 2 małe pstrągi, sok z cytryny, pół kg kurek, średnia cebula, małe kartonik śmietany kremówki pęczek koperku, jajko, sól, pieprz ziołowy, 3 łyżki oleju rzepakowego, rolka gotowego ciasta francuskiego

Przygotowanie: Pstrągi wyfiletuj, skrop cytryną. Wstaw do lodówki. Koperek posiekaj razem z obraną cebulą. Grzyby dokładnie oczyść i potnij na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym oleju podsmaż najpierw cebulę, nas tępnie dorzuć kurki. Dolej śmietanę i wymieszaj. Ciasto francuskie podziel na pół i rozwałkuj. Na każdej części ułóż filet oraz porcję grzybów. Posyp koperkiem. Zwiń całość w rulony, a brzegi zlep. Wierzch posmaruj jajkiem. Piecz kulebiak pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180ºC. Gotowe danie podawaj z ulubioną surówką.

Reklama

Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 370 Stopień trudności: średnie

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Telemax
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Grillowanie to jedna z popularniejszych form spędzania wolnego czasu w plenerze. Jest rozrywką nie tylko lubianą, ale też pełniącą ważną funkcję społeczną – wszak nic tak nie integruje jak wspólne... więcej