Kulki ziemniaczane z szynką

Składniki: pół kg ugotowanych ziemniaków, 3 cebule, olej , 20 dag gotowanej szynki, pęczek koperku, sól, pieprz.

Przepis przysłała Maria Smolarek z Ostrzeszowa

Reklama

1. Ugotowane, ostudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Cebule obierz, posiekaj. Szynkę pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj szynkę, podsmaż. Dodaj do ziemniaków.

Koperek umyj, osusz, posiekaj. Wsyp do masy ziemniaczanej, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

2. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Przed podaniem podgrzej w piekarniku lub kuchence mikrofalowej.

Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw "Kuchnie świata" Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem. W linii odnajdziemy... więcej