1. Mięso myję pod bieżącą wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Kroję na 4 kotlety. Rozbijam je delikatnie tłuczkiem tak, aby nie poszarpać mięsa (np. przez folię,). Oprószam je solą i pieprzem z obu stron.
2. Do miski wbijam jajko, dodaję gęsty naturalny jogurt. Wsypuję szczyptę soli i wszystkie rodzaje papryk, dokładnie mieszam. Mięso wkładam do marynaty jogurtowej i mieszam, aby jogurt pokrył dokładnie kotlety. Miskę odstawiam na co najmniej godzinę (czasami nawet na całą noc) do lodówki. 30 minut przed smażeniem mięso wyjmuję z lodówki, aby się ociepliło.
3. Na patelni rozgrzewam olej do smażenia. Kotlety wyjmuję z marynaty, panieruję je w mące i smażę na rumiano z obu stron. Podaję np. zgotowanymi ziemniakami i surówką.