Leczo z parówkami

Składniki: 3 parówki, zielona, czerwona i żółta papryka, 4 duże ziemniaki, oliwa. Sos: szklanka soku z ananasa, 2 papryczki pepperoni, sok z limonki, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 4 ząbki czosnku, pół szklanki octu jabłkowego, pół szklanki cukru, kawałek imbiru.

Przygotowanie:

Paprykę podziel na cząstki. Ziemniaki zagotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę. Kawałki parówek podsmaż na rozgrzanej oliwie. W garnku zagotuj szklankę wody i sok z ananasa.

Wsyp pokrojoną papryczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojony imbir, cukier oraz łyżeczkę soli. Całość gotuj na małym ogniu 10 minut. Następnie wlej sok z limonki i ocet.

Reklama

Mieszając dodaj mąkę ziemniaczaną z wodą. Do sosu wrzuć warzywa i gotuj przez chwilę na małym ogniu, aż papryka będzie miękka.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej