Łosoś wędzony z grejpfrutem

Skład na 4 porcje: ● 200 g łososia wędzonego ● owoc awokado ● różowy grejpfrut ● pomarańcza ● cytryna ● łyżka soku z cytryny ● zielona sałata ● świeży koper

1. Sałatę dzielimy na listki, myjemy, osuszamy i układamy na półmisku. Grejpfrut dokładnie obieramy, dzielimy na małe cząstki. Układamy wzdłuż brzegów półmiska lub talerza.

2. Cytrynę dokładnie myjemy, kroimy w plasterki. Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę. Kroimy na drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.

Reklama

3. Cząstki pomarańczy układamy między cząstkami grejpfruta i cytryny. Kostki awokado układamy na brzegach półmiska.

4. Z plasterków łososia formujemy różyczki, układamy je na środku i ozdabiamy świeżym koperkiem.

Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 5 zł.

Wartość odżywcza porcji 280 kcal. Białko 13 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 11 g.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej