Makaron z grzybami i winem

Składniki dla 4 osób: 20 dag podgrzybków • 15 dag dowolnego makaronu • pół szklanki białego wina • 2 cebule • 10 dag parmezanu • 2 łyżki masła • rozmaryn • zioła prowansalskie • ząbek czosnku • sól • pieprz.

Zdjęcie

Makaron z grzybami i winem /123/RF PICSEL
Makaron z grzybami i winem
/123/RF PICSEL

1 Grzyby umyj,pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Cebule zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj podgrzybki, przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmaryn i zioła prowansalskie. Całość smaż 5 minut, wlej wino, duś.

Reklama

2 Odcedzony, gorący makaron dodaj do grzybów. Dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Posyp startym parmezanem, przemieszaj przed podaniem.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej