Makaron z karczochami - afrodyzjak

Składniki:


- 250 g makaronu - wstążki;

Reklama

- słoiczek karczochów w zalewie naturalnej;
- cebula;
- 3 łyżki białego wina;
- 20 g masła;
- 100 g śmietany;
- łyżeczka musztardy;
- łyżeczka oregano.

Przygotowanie:

Odsączone karczochy wrzucamy na minutę do wrzącej wody. Później kroimy w kostkę. W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy karczochy i cebulę pokrojoną w kostkę. Dusimy przez 5 minut.

Ugotowany i odcedzony makaron wrzucamy z powrotem do garnka, w którym był gotowany, przykrywamy, by nie ostygł.

Do karczochów i cebuli wlewamy białe wino i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy śmietanę wymieszaną z musztardą i gotujemy jeszcze przez minutę.

Posypujemy solą i pieprzem, dodajemy do makaronu, posypujemy oregano i podajemy gorące.

Uwaga - działa jak afrodyzjak.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej