Makaron z parmezanem

Składniki: ● opakowanie makaronu kokardki ● 150 g sera gorgonzola ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● 10 orzechów włoskich ● 4 łyżki mleka ● parmezan ● natka pietruszki

1. Ser gorgonzola rozdrobnij i wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Dodaj mleko. Podgrzewaj aż powstanie gładki gęsty sos. Mieszaj często, bo ser łatwo się przypala.

Reklama

2. Orzechy pokrój na nieduże kawałki. Zostaw kilka do dekoracji, a resztę wrzuć na patelnię. Podgrzewaj 2-3 minuty. Ugotuj makaron na półtwardo.

3. Wrzuć makaron na patelnię. Wymieszaj. Posyp natką i parmezanem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Grillowanie to jedna z popularniejszych form spędzania wolnego czasu w plenerze. Jest rozrywką nie tylko lubianą, ale też pełniącą ważną funkcję społeczną – wszak nic tak nie integruje jak wspólne... więcej