Makaron z parmezanem

Składniki: ● opakowanie makaronu kokardki ● 150 g sera gorgonzola ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● 10 orzechów włoskich ● 4 łyżki mleka ● parmezan ● natka pietruszki

1. Ser gorgonzola rozdrobnij i wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Dodaj mleko. Podgrzewaj aż powstanie gładki gęsty sos. Mieszaj często, bo ser łatwo się przypala.

Reklama

2. Orzechy pokrój na nieduże kawałki. Zostaw kilka do dekoracji, a resztę wrzuć na patelnię. Podgrzewaj 2-3 minuty. Ugotuj makaron na półtwardo.

3. Wrzuć makaron na patelnię. Wymieszaj. Posyp natką i parmezanem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej