Makaron z selerem i truflami - afrodyzjak

Składniki:


- 250 g makaronu - wstążki;

Reklama

- 4 gałązki selera naciowego;
- 1 mała trufla;
- 200 g śmietany;
- 15 g masła;
- sól i pieprz.

Przygotowanie:

Gałązki selera trzeba umyć i pokroić na kawałki. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody i dusimy seler przez 10 minut. Ugotowany makaron odcedzamy, ale nie przelewamy zimną wodą.

W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy kawałki selera, a po 5 minutach dodajemy śmietanę. Wszystko miksujemy, posypujemy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż śmietana zgęstnieje.

Dodajemy startą truflę i całość mieszamy z makaronem.

Uwaga - działa jak afrodyzjak.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej