Makaron z sosem czereśniowym - w godzinę

Zdjęcie

Smacznego   /123RF/PICSEL
Smacznego  
/123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje" height="17" width="163"> - 600 g czereśni, - 250 ml soku winogronowego, - szczypta cynamonu, - 100 g cukru, - łyżka mąki ziemniaczanej, - laska wanilii, - litr mleka, - 250 g makaronu wstążki, - 40 g krojonych migdałów.Przygotowanie:


Czereśnie wypestkować. Sok winogronowy, cynamon i 25 g cukru zagotować, dodać czereśnie i gotować 5 minut.

Reklama

Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną zimnej wody, dodać do wiśni, ponownie zagotować. Przed podaniem kisiel można ogrzać lub serwować na zimno. 

Do mleka dodać 75 g cukru, rozciętą laskę wanilii i miąższ wyskrobany z wnętrza wanilii, zagotować. Wrzucić makaron i gotować ok. 15 minut na średnim ogniu.

Migdały pokrojone w słupki uprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić. Makaron serwować z wiśniami w kisielu. Posypać migdałami.

Czas przygotowania: 60 minut

Jedna porcja zawiera: 2680 kJ/640 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej