Makaronowa tarta

Składniki dla 2 osób: 30 dag makaronu penne • 2 pomidory • mała cukinia • 20 dag pieczarek • 10 dag boczku w cienkich plastrach • 30 dag sera gouda • 2 jajka • olej do smażenia • łyżeczka masła • tymianek • szczypta gałki muszkatołowej • sól • pieprz.

Reklama

1 Makaron ugotuj. Cukinie i pieczarki pokrój w kostkę. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Jajko roztrzep, wymieszaj z połową tartego sera, makaronem i gałką muszkatołową, układaj w natłuszczonej formie, zapiecz.

2 Podsmaż pieczarki, boczek, kawałki cukinii. Na makaronie układaj farsz z cukinii i pieczarek, na nim plastry pomidora i boczku, posyp pozostałym serem. Piecz 20 minut.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej