Mielone z pieczarkami i cebulką

Składniki: 25 dag mięsa mielonego,10 dag pieczarek, cebula , jajko, bułka tarta, sól, pieprz , zblanszowane listki pora, olej

Cebulę i pieczarki obierz i drobno pokrój. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, pieczarki usmaż. Mięso wrzuć do miski, dodaj jajko i 3 łyżki bułki tartej. Przypraw i dokładnie wymieszaj.

Następnie dodaj cebulę i pieczarki. Wszystko razem połącz i uformuj kotlety w kształcie walca. Obtocz w bułce tartej i umaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Gdy wystygną, przewiąż kotlety kawałkiem pora. Kotlety podawaj z musem marchewkowym i pieczonymi ziemniakami. Udekoruj kawałkiem pieczarki.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej