Mielone z pieczarkami i cebulką

Składniki: 25 dag mięsa mielonego,10 dag pieczarek, cebula , jajko, bułka tarta, sól, pieprz , zblanszowane listki pora, olej

Cebulę i pieczarki obierz i drobno pokrój. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, pieczarki usmaż. Mięso wrzuć do miski, dodaj jajko i 3 łyżki bułki tartej. Przypraw i dokładnie wymieszaj.

Następnie dodaj cebulę i pieczarki. Wszystko razem połącz i uformuj kotlety w kształcie walca. Obtocz w bułce tartej i umaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Gdy wystygną, przewiąż kotlety kawałkiem pora. Kotlety podawaj z musem marchewkowym i pieczonymi ziemniakami. Udekoruj kawałkiem pieczarki.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej