Młoda kapustka

Składniki: • 1 główka kapusty • 30 dag wołowiny • 4 marchwie • 1 cebula • pęczek koperku • 2 pętka kiełbasy • 30 dag boczku • 3 ziela angielskie • 1 liść laurowy • sól • pieprz

1. Kapustę poszatkuj. Wrzuć do garnka, zalej wodą. Dodaj pokrojoną w plasterki marchew.

Reklama

Dopraw solą i pieprzem, dołóż ziele angielskie i liść laurowy. Włóż pokrojone mięso. Gotuj tak długo, aż kapusta będzie całkiem miękka.

2. Na rozgrzanej patelni usmaż pokrojony boczek, plasterki kiełbasy i posiekaną cebulę. Wrzuć do garnka z kapustą. Gotuj całość ok. 10 min.

3. Wszystko wymieszaj. Dodaj drobno posiekany pęczek koperku.

Przepis nadesłała: Marta Sztabińska

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej