Morszczuk w cieście piwnym

Dorsz na 4 porcje: 75 dag filetów z morszczuka . Ciasto: 2 jajka • 5 dag mąki pszennej (+ 2 łyżki) • piwo SOS: • 1 szklanka majonezu • 2 łyżki mleka • 2 łyżki posiekanego koperku • olej • sól • pieprz • 2 cytryny

Przygotowanie: Połącz wszystkie składniki sosu. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru.

Reklama

Jajka wymieszaj z mąką i piwem. Dokładnie połącz, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.

Filety rybne rozmroź, umyj i osusz. Odsącz i pokrój na mniejsze części. Obtocz w mące i piwnej panierce. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z sosem i cząstkami cytryny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej