Naleśniki z parówką i szpinakiem

Składniki: szklanka mąki, 2 jajka, 3/4 szklanki mleka, 20 dag mrożonego szpinaku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz łyżka oleju, łyżeczka masa, kilka parówek cielęcych lub drobiowych, łagodny keczup.

Reklama

1. Szpinak odparuj na patelni z dodatkiem masła. Przypraw solą i gałką muszkatołową, ostudź. Parówki obierz z osłonek, wrzuć do wrzątku, gotuj 3 min.

2. Jajka zmiksuj ze szczyptą soli, olejem, mąką, mlekiem i pół szklanki wody. Dodaj szpinak, wymieszaj, odstaw na 30 min.

3. Z ciasta usmaż na niewielkiej ilości oleju naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Każdy cienko posmaruj keczupem.

Ułóż parówkę, ciasno zwiń, przekrój na pół. Podawaj z warzywami.

Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2 zł.

Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej