Naleśniki z parówką i szpinakiem

Składniki: szklanka mąki, 2 jajka, 3/4 szklanki mleka, 20 dag mrożonego szpinaku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz łyżka oleju, łyżeczka masa, kilka parówek cielęcych lub drobiowych, łagodny keczup.

Reklama

1. Szpinak odparuj na patelni z dodatkiem masła. Przypraw solą i gałką muszkatołową, ostudź. Parówki obierz z osłonek, wrzuć do wrzątku, gotuj 3 min.

2. Jajka zmiksuj ze szczyptą soli, olejem, mąką, mlekiem i pół szklanki wody. Dodaj szpinak, wymieszaj, odstaw na 30 min.

3. Z ciasta usmaż na niewielkiej ilości oleju naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Każdy cienko posmaruj keczupem.

Ułóż parówkę, ciasno zwiń, przekrój na pół. Podawaj z warzywami.

Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2 zł.

Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej