Naleśniki ziemniaczane

Składniki na ciasto: pół kg ugotowanych ziemniaków, półtorej szklanki mleka, 2 jajka, 3/4 szklanki mąki. Farsz: duża cebula, 30 dag pieczarek, 2 łyżki masła, oregano, sól, pieprz, 6-8 parówek, 15 dag sera żółtego, olej.

Ciasto: ziemniaki zmiel, dodaj resztę składników i szczyptę soli, zmiksuj. Na oleju usmaż z ciasta cienkie naleśniki.

Farsz: obrane cebulę i pieczarki posiekaj. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, duś, aż odparują. Przypraw.

Reklama

Na każdym naleśniku ułóż pieczarki, parówkę, posyp oregano i startym serem. Zwiń, zapiecz w piekarniku.

Czas przygotowania 45 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 2 zł.

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej