Naleśniki ziemniaczane

Składniki na ciasto: pół kg ugotowanych ziemniaków, półtorej szklanki mleka, 2 jajka, 3/4 szklanki mąki. Farsz: duża cebula, 30 dag pieczarek, 2 łyżki masła, oregano, sól, pieprz, 6-8 parówek, 15 dag sera żółtego, olej.

Ciasto: ziemniaki zmiel, dodaj resztę składników i szczyptę soli, zmiksuj. Na oleju usmaż z ciasta cienkie naleśniki.

Farsz: obrane cebulę i pieczarki posiekaj. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, duś, aż odparują. Przypraw.

Reklama

Na każdym naleśniku ułóż pieczarki, parówkę, posyp oregano i startym serem. Zwiń, zapiecz w piekarniku.

Czas przygotowania 45 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 2 zł.

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej