Omlet ze szczawiem

• 8 jajek • 100 g liści szczawiu • 8 łyżek startego sera żółtego • 6 łyżek oliwy • sól, pieprz

Reklama

• 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 12 zł

Jajka wbij do miski, posól, popieprz, dodaj starty ser. Listki szczawiu umyj, oderwij od nich łodyżki i pokrój w cienkie paski. Podsmaż na oliwie, aż zmięknie. Dodaj do masy jajeczno-serowej, wymieszaj.

Na rozgrzaną patelnię wylej połowę masy i smaż omlet na małym ogniu (przewróć go, gdy będzie rumiany od spodu). Powtórz czynność z drugim omletem. Gotowe posyp startym serem, dopraw do smaku, podziel na porcje.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Show

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej