Omlet ze szczawiem

• 8 jajek • 100 g liści szczawiu • 8 łyżek startego sera żółtego • 6 łyżek oliwy • sól, pieprz

Reklama

• 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 12 zł

Jajka wbij do miski, posól, popieprz, dodaj starty ser. Listki szczawiu umyj, oderwij od nich łodyżki i pokrój w cienkie paski. Podsmaż na oliwie, aż zmięknie. Dodaj do masy jajeczno-serowej, wymieszaj.

Na rozgrzaną patelnię wylej połowę masy i smaż omlet na małym ogniu (przewróć go, gdy będzie rumiany od spodu). Powtórz czynność z drugim omletem. Gotowe posyp startym serem, dopraw do smaku, podziel na porcje.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Show

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej