Omlet ze szczawiem

• 8 jajek • 100 g liści szczawiu • 8 łyżek startego sera żółtego • 6 łyżek oliwy • sól, pieprz

Reklama

• 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 12 zł

Jajka wbij do miski, posól, popieprz, dodaj starty ser. Listki szczawiu umyj, oderwij od nich łodyżki i pokrój w cienkie paski. Podsmaż na oliwie, aż zmięknie. Dodaj do masy jajeczno-serowej, wymieszaj.

Na rozgrzaną patelnię wylej połowę masy i smaż omlet na małym ogniu (przewróć go, gdy będzie rumiany od spodu). Powtórz czynność z drugim omletem. Gotowe posyp startym serem, dopraw do smaku, podziel na porcje.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Show

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag masła, 3 żółtka, 2 szkl. mąki, szczypta soli, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, olejek migdałowy, 5-6 mandarynek lub 3 pomarańcze, 15 dag dżemu morelowego. więcej