Pakieciki rybne

Składniki dla 4 osób: Torebka ryżu • 2 filety z dorsza • papryka czerwona • papryka zielona • żółta papryka • cytryna • 35 dag świeżego szpinaku • 2 łyżki masła • koperek • pieprz cytrynowy • sól • pieprz.

1 Ugotuj ryż. Szpinak posiekaj. Filety przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, pokrój na części. Papryki oczyść z nasion, pokrój w drobną kostkę.

2 Papier do pieczenia podziel na kwadraty, na nich układaj ryż, papryki, szpinak, filety ryby i gałązkę koperku. Całość przypraw pieprzem, ułóż odrobinę masła.

Reklama

Pakieciki szczelnie zamknij, piecz około 20 minut w temperaturze 180°C.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej