Pakieciki rybne

Składniki dla 4 osób: Torebka ryżu • 2 filety z dorsza • papryka czerwona • papryka zielona • żółta papryka • cytryna • 35 dag świeżego szpinaku • 2 łyżki masła • koperek • pieprz cytrynowy • sól • pieprz.

1 Ugotuj ryż. Szpinak posiekaj. Filety przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, pokrój na części. Papryki oczyść z nasion, pokrój w drobną kostkę.

2 Papier do pieczenia podziel na kwadraty, na nich układaj ryż, papryki, szpinak, filety ryby i gałązkę koperku. Całość przypraw pieprzem, ułóż odrobinę masła.

Reklama

Pakieciki szczelnie zamknij, piecz około 20 minut w temperaturze 180°C.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag masła, 3 żółtka, 2 szkl. mąki, szczypta soli, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, olejek migdałowy, 5-6 mandarynek lub 3 pomarańcze, 15 dag dżemu morelowego. więcej