Pakunki z indyka z porzeczką

Składniki na 4 porcji: 60 dag indyka, 4 plastry wędzonej szynki, 25 dag czerwonych porzeczek, 4 łyżki smażonej skórki pomarańczowej, sól, pieprz, kilka listków świeżej szałwii, po 2 łyżki musztardy i masła, olej do smażenia

1. Mięso umyć, osuszyć, wykroić cztery kotlety, lekko rozbić, posmarować cienko 1 łyżką musztardy. Porzeczki umyć, oberwać z gałązek. Wymieszać ze skórką pomarańczową.

2. Na plastry mięsa nałożyć porzeczki ze skórką, zawinąć, pakunki owinąć plastrami szynki, spiąć wykałaczkami, obsmażyć na oleju na silnym ogniu.

Reklama

3. Masło rozpuścić w rondlu, dodać resztę musztardy, sól, pieprz, umyte listki szałwii, podlać szklanką wody. Mięso przełożyć do sosu, dusić ok. 15 min.

Nasza rada

Szynka wędzona jest bardzo słona, dlatego mięsa nie trzeba już solić. Do potrawy podaj warzywa z wody.

Przygotowanie: ok. 35 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej