Panga w porach

Składniki na 4 porcje: • 4 mrożone filety z pangi (60 dag) • 2 duże pory • 2 łyżki masła • pęczek koperku • pęczek natki • sól • pieprz • 1 szklanka śmietany • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej • 2-3 łyżki musztardy • olej • sok z cytryny.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Przyrządzanie:

1. Pangę rozmroź, skrop sokiem z cytryny i posól. Odłóż na 30 minut.

2. Pory oczyść i pokrój w talarki. Podduś na rozgrzanym maśle. Posiekaj koperek i natkę, wymieszaj z porami. Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

Reklama

3. Rybę szybko obsmaż na oleju na silnym ogniu. Ułóż na porach.

4. Śmietanę wymieszaj z musztardą i mąką ziemniaczaną. Przypraw solą i pieprzem. Zalej rybę.

5. Potrawę wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz około 20 minut.

6. Danie podawaj z makaronem lub ziemniakami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Telemax
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej