Pasztet z oliwkami i grzybkami

Składniki dla 4 osób: 1 kg czerstwego chleba razowego • litr mleka • pół szklanki mąki • 3/4 szklanki oleju • 40 dag oliwek • 40 dag grzybków marynowanych • 4 cebule • 4 jajka • 3 łyżki bułki tartej • 1 łyżka masła • majeranek • gałka muszkatołowa • pieprz czerwony • olej • sól • pieprz

Reklama

1. Chleb namocz w mleku, odciśnij. Cebule pokrój w piórka, podsmaż na oleju. Chleb, oliwki, grzybki, cebulę zmiel dwukrotnie. Dodaj do masy mąkę, jajka, olej, przyprawy. Wyrób.

2. Tortownicę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą. Włóż masę. Piecz godzinę w temp. 180°C.

Czas: około 2 godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej