Pasztet z oliwkami i grzybkami

Składniki dla 4 osób: 1 kg czerstwego chleba razowego • litr mleka • pół szklanki mąki • 3/4 szklanki oleju • 40 dag oliwek • 40 dag grzybków marynowanych • 4 cebule • 4 jajka • 3 łyżki bułki tartej • 1 łyżka masła • majeranek • gałka muszkatołowa • pieprz czerwony • olej • sól • pieprz

Reklama

1. Chleb namocz w mleku, odciśnij. Cebule pokrój w piórka, podsmaż na oleju. Chleb, oliwki, grzybki, cebulę zmiel dwukrotnie. Dodaj do masy mąkę, jajka, olej, przyprawy. Wyrób.

2. Tortownicę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą. Włóż masę. Piecz godzinę w temp. 180°C.

Czas: około 2 godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Grillowanie to jedna z popularniejszych form spędzania wolnego czasu w plenerze. Jest rozrywką nie tylko lubianą, ale też pełniącą ważną funkcję społeczną – wszak nic tak nie integruje jak wspólne... więcej