Pieczarki z jabłkiem i fetą

Składniki: 12 średniej wielkości pieczarek, średnie jabłko, pół kostki sera feta, kawałek sera żółtego, sól, pieprz

Przygotowanie: Pieczarki umyj, osusz, odetnij nóżki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niej kapelusze pieczarek.

Jabłko umyj, obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na tej samej tarce zetrzyj nóżki grzybów oraz żółty ser. Ser feta włóż do miseczki, rozetrzyj na gładką masę. Dodaj jabłko oraz starte nóżki pieczarek. Wymieszaj, lekko przypraw.

Reklama

Przygotowany farsz nałóż do pieczarkowych kapeluszy. Zapiekaj około 20 minut w temp. 180˚C. Zaraz po wyjęciu z piekarnika posyp startym żółtym serem. Ułóż je na talerzu, udekoruj. Podaj z tostem czosnkowym lub innym pieczywem.

Porcje 4, Przygot. 30 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 310 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej