Pieczona pierś z kurczaka w maladze

Składniki: 1 kg upieczonej piersi, dowolne owoce ze słodkiej marynaty, 3 łyżeczki żelatyny, pomarańcza, 1 i 1/2 szklanki rosołu drobiowego, 1/2 szklanki słodkiego czerwonego wina, sól, cukier , sałata.

Zdjęcie

/Arch./Wawa
/Arch./Wawa

Kurczaka pokrój w jednocentymetrowe plastry. Na półmisku ułóż umyte i osuszone liście sałaty, a na nich pokrojonego kurczaka. Na każdym kawałku mięsa ułóż pokrojone owoce.

Żelatynę wymieszaj z zimnym rosołem. Odstaw na godzinę, aby spęczniała i wlej wino. Gotuj, aż żelatyna się rozpuści.

Reklama

Przypraw cukrem i solą. Ostudź. Następnie zalej kurczaka i owoce. Odstaw do zastygnięcia. Podawaj z pieczywem czosnkowym.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej