Pieczony pstrąg

SKŁADNIKI: 6 porcji pstrąga (łososia, dorsza), 5 łyżek oliwy, 4 pomidory, 3 czerwone papryki, 15 dag czarnych oliwek, 2 cukinie, 2 woreczki mieszanki z dzikim ryżem, zioła prowansalskie, pieprz, czosnek. MARYNATA: 4 łyżki miodu, 3 łyżki musztardy, 3 łyżki oleju winogronowego

1 Porcje ryby umyj, osusz. Natrzyj zmiażdżonym czosnkiem, posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wymieszaj składniki marynaty, polej ryby. Odstaw, aby nabrały smaku przypraw.

Reklama

2 Ułóż ryby na kawałkach folii aluminiowej. Obłóż je pokrojonymi oliwkami oraz plasterkami pomidorów. Zawiń brzegi folii, aby powstał pakiecik. Piecz 30-40 min w temp. 200˚C.

3 Pokrój cukinie, papryki, pozostałe pomidory. Skrop oliwą i grilluj na patelni grillowej. Rybę podaj z warzywami, ryżem oraz dipem jogurtowym.

Porcje 6 Przygot. 45 min Cena 4,50 zł Kalorie 231 kcal

Jacek Mołdach z Lublina

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej