Pierś z bakłażanowymi rolkami

Skład na 4 porcje: ● 4 filety z kurczaka ● 300 g bakłażana ● tymianek ● 135 g serka śmietankowego ● średni pomidor ● łyżka octu ● szczypta cukru ● 4 łyżki oleju ● sól, pieprz

1. Bakłażan kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Następnie pieczemy na grillu przez minutę z każdej strony.

2. Do twarożku dodajemy 1/3 łyżeczki suszonego tymianku, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.

Reklama

3. Filety z kurczaka lekko rozbijamy, dokładnie smarujemy olejem, doprawiamy pieprzem, solą i szczyptą tymianku. Pieczemy na grillu ok. 8 minut, co jakiś czas przewracając.

4. Pomidor kroimy w kostkę, doprawiamy octem, solą i cukrem. Plastry bakłażana smarujemy serkiem i zwijamy. Na talerzu układamy porcje kurczaka, bakłażanowe rolki i porcję sałatki z pomidora.

Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 3,10 zł.

Wartość odżywcza porcji 490 kcal Białko 41 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 32 g.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Rewia
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej