Piersi kurczaka w serowej panierce

Składniki na 6 porcji: • kilogram piersi kurczaka • 25 dag żółtego sera • 5 łyżek mąki ziemniaczanej • cebula • 2 łyżeczki Vegety • 4 jajka • 5 łyżek oleju • pół łyżeczki słodkiej papryki • pęczek koperku • sól • pieprz.

1. Umyte piersi kurczaka pozbaw błonek i potnij na cienkie płaty.

2. Cebulę obierz i drobno posiekaj razem z koperkiem. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Reklama

3. Składniki połącz z mąką ziemniaczaną, jajkami i łyżką oleju. Dopraw całość solą, pieprzem, Vegetą i słodką papryką. Masę wymieszaj i zanurz w niej kotlety.

4. Wstaw mięso do lodówki na kilka godzin, a potem usmaż je z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.

5. Gorące kotlety w serowej panierce podawaj np. z frytkami i warzywami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej