Piersi kurczaka w ziołach

●Podwójna pierś kurczaka ●zioła: świeży tymianek (najwięcej), bazylia, oregano ●sól, pieprz, papryka słodka, szczypta chili.

1 Mięso umyj, osusz, podziel na kotlety. Natrzyj je obficie ziołami i innymi przyprawami, a następnie zgrilluj na ruszcie lub usmaż na grillowej patelni teflonowej bez tłuszczu. Możesz także upiec je w folii na blasze w piekarniku.

Tak przygotowane mięso może być dość suche, dlatego warto podać je z lekkim sosem, np. pomidorowym.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej