Piersi kurczaka w ziołach

●Podwójna pierś kurczaka ●zioła: świeży tymianek (najwięcej), bazylia, oregano ●sól, pieprz, papryka słodka, szczypta chili.

1 Mięso umyj, osusz, podziel na kotlety. Natrzyj je obficie ziołami i innymi przyprawami, a następnie zgrilluj na ruszcie lub usmaż na grillowej patelni teflonowej bez tłuszczu. Możesz także upiec je w folii na blasze w piekarniku.

Tak przygotowane mięso może być dość suche, dlatego warto podać je z lekkim sosem, np. pomidorowym.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej