Pikantne roladki z gazpacho

Składniki: 600 g piersi z indyka, 200 g kiełbasek chorizo, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy. Gazpacho: 250 ml miąższu pomidorów, 1/2 ogórka, 2 papryki, 2 szalotki, 2 ząbki czosnku, 1 kromka białego chleba, 1 pomidor, 4 łyżki oliwy.

Przygotowanie:

Piersi z indyka oczyść i przekrój na podłużne płaty. Ubij przez folię spożywczą. Kiełbaski ułóż na mięsie i zwiń. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój w plastry o szerokości 2,5 cm. Nabijaj po trzy na igły do szaszłyków. Posmaruj oliwą i piecz w temp. 180°C ok. 15-20 minut.

Reklama

Przygotuj gazpacho: pomidory, 2/3 obranego ogórka, jedną paprykę, szalotkę, czosnek i miąższ z pieczywa włóż do miksera. Wlej oliwę i zmiksuj. Drugą paprykę, resztę ogórka i pomidor pokrój w drobną kostkę i wmieszaj do gazpacho. Dopraw. Podawaj z roladkami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej