Piwny kalafior

Składniki: kalafior, jajko , szklanka piwa, sól, pieprz, 3 łyżki mąki, olej.

Zdjęcie

Kalafior w cieście piwnym /123/RF PICSEL
Kalafior w cieście piwnym
/123/RF PICSEL

1. Kalafior oczyść, podziel na różyczki różnej wielkości (ale nie za małe). Piwo wymieszaj z mąką i jajkiem, przypraw solą i piep rzem (możesz dodać posiekany koperek). Różyczki starannie obtocz w cieście.

Reklama

2. Dużą ilość oleju rozgrzej w rondlu, smaż różyczki 5-6 minut, by były lekko twarde i chrupiące.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej