Placuszki z kwiatami juki

Egzotyczna juka (po polsku krępla) to roślina bardzo dekoracyjna i niewymagająca (potrzebuje tylko dużo słońca, średnio żyznego, zasadowego podłoża i regularnego podlewania), a do tego... bardzo smaczna.

Reklama

Z kwiatów juki możesz przygotować oryginalny podwieczorek. Usmaż je w cieście naleśnikowym. Dla podkreślenia smaku do ciasta dodaj albo wanilię (będzie wtedy słodkie), albo ostrą papryczkę chili (będzie pikantne).

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej