Pomidorowa z naleśnikami

Składniki: • 80 dag pomidorów • 2 cebule • litr bulionu • 3 ząbki czosnku • 2 łyżki oliwy • 2 łyżki śmietany • zioła prowansalskie • sól • pieprz. Naleśniki: • 10 łyżek mąki • jajko • szklanka mleka • olej • pesto.

1. Cebulę i czosnek posie kaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojone w kostkę, obrane pomidory i zioła. Duś 20 minut, dolej bulion. Zagotuj.

2. Zmiksuj zupę i wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku.

Reklama

3. Z podanych składników przygotuj ciasto i usmaż na oleju kilka naleśników. Każdy posmaruj pesto, zwiń w ruloniki i pokrój na kawałki. Umieść po kilka sztuk w zupie rozlanej do miseczek.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej