Potrawka z wieprzowiny, papryki i kukurydzy

Składniki: 1 kg łopatki, 2 strąki czerwonej papryki, strąk żółtej papryki, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, bulion drobiowy, koncentrat pomidorowy, słodka mielona papryka, chili, cynamon, sól, pieprz, natka, op. kaszy kuskus, oliwa

1 Mięso umyj, osusz, drobno pokrój. Wymieszaj po łyżeczce papryki, chili, pieprzu oraz pół łyżeczki cynamonu z oliwą. Pastą natrzyj mięso, odstaw na godzinę. Porcjami podsmaż bez tłuszczu.

Reklama

2 Podgrzej bulion. Dodaj koncentrat, pokrojone papryki i gotuj 10 min. Włóż fasolę, kukurydzę i gotuj znów 10 min. Przypraw sos.

3 Włóż mięso, podgrzej danie, jeszcze raz przypraw. Podaj z kaszą przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Posyp posiekaną natką.

Przepis przysłała Katarzyna Łuczak z Gostynia Wielkopolskiego

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Bella Relaks

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej