Przekąski na bagietce

Składniki na 12 porcji: 2 strąki czerwonej papryki, 1 strąk żółtej papryki, 30 dag wędzonego łososia, po kilka zielonych i czarnych oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, 1 bagietka francuska.

1 Papryki opłucz, ułóż na blasze. Opiekaj 10-12 min w 220 st. Zdejmij z blachy, włóż do woreczka foliowego, ostudź, a następnie wyjmij i obierz ze skórki. Strąki pozbaw nasion, pokrój w paski.

2 Plastry wędzonego łososia pokrój w paski o podobnej szerokości co paski papryki. Zroluj razem, wkładając do środka po jednej oliwce. Zepnij wykałaczkami. Skrop sokiem z cytryny. Bagietkę pokrój na kromki, opiecz w piekarniku. Na każdej kromce ułóż roladkę.

Reklama

czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 1,60 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej