Pstrąg w sosie

Pyszny, wydajny! Zawsze mi jeszcze zostaje na kolację do kanapek.

Reklama

Składniki: 2 wypatroszone pstrągi, puszka czerwonej fasoli, czerwona papryka, cebula, 2 pomidory, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, puszka kukurydzy, mielona papryka, sól, pieprz, papryka, maggi, olej, trochę świeżego koperku, cytryna

Przygotowanie: Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, wstaw do lodówki. Do podsmażonej cebuli dodaj pokrojoną paprykę i pomidory. Wlej 2 szklanki wody i duś. Dodaj odsączoną fasolę, kukurydzę, koncentrat. Zagotuj, przypraw sos. Usmaż ryby, wylej na nie sos. Duś razem kilka minut. Udekoruj koperkiem i cząstkami cytryny.

Porcje 6, Przygot. 50 min, Cena 3,60 zł, Kalorie 340 kcal

Agnieszka Rybak z Wrzeszcza

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej