Pulpeciki ogniste w ostrym sosie

Składniki dla 4 osób. Kotlety: 40 dag mielonego mięsa • 2 ząbki czosnku • jajko • 2 łyżki bułki tartej • suszony czosnek niedźwiedzi • chilli. Sos: puszka krojonych pomidorów • czerwona papryka • garść kukurydzy • 2 cebule • świeża kolendra • szczypta papryczki chilli • łyżeczka słodkiej papryki • curry • sól • pieprz.

1 Mięso połącz z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, jajkiem, czosnkiem niedźwiedzim, bułką tartą, chilli. Wymieszaj. Uformuj kotleciki. Nabijaj na patyczki, smaż na niewielkiej ilości oleju na patelni grillowej z każdej strony po 10 minut.

2 Paprykę upiecz, zdejmij skórkę, pokrój. Cebule pokrój, zeszklij, dodaj słodką i ostrą paprykę, curry, pomidory, podpieczoną paprykę, kukurydzę, kolendrę, sól i pieprz. Duś 30 minut. Podawaj z kotletami.

Reklama

CZAS: około godziny

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej