Pulpety z mintaja z brokułami

Przygotowanie 45 minut. Porcja 210 kcal. Koszt porcji ok. 3,30 zł. Przepis dla 4 osób.

Składniki:

Reklama

1/2 kg filetów z mintaja , jajko, 2 łyżki tartej bułki, mała cebula, 3 łyżki mąki pszennej, 200 ml słodkiej śmietany, malutki brokuł, cytryna, sól, pieprz.

Rozmrożone filety dokładnie odciśnij i zmiel razem z cebulą. Dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i wyrób na gładką masę.

Uformuj pulpety, obtocz je w mące. W litrze lekko osolonej wody gotuj pulpety ok. 10 minut. Wyjmij pulpety, dodaj do wywaru śmietanę i podzielonego na różyczki brokuła.

Gdy brokuł zmięknie, sos lekko zmiksuj, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Do sosu włóż pulpety, zagotuj i podawaj.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej