Racuchy z pigwą i miodem

Składniki na 4 porcje: ● 2 jajka ● szkl. kefiru ● 2 szkl. mąki ● pół łyżeczki proszku do pieczenia ● zapach cytrynowy ● 2 pigwy ● cukrier wanilinowy ● olej ● miód.

❶ Pigwę obierz, usuń pestki i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zasyp paczką cukru wanilinowego i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.

Reklama

❷ Kefir wymieszaj z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i kilkoma kroplami zapachu waniliowego. Dodaj odciśniętą pigwę.

❸ Wlej masę na rozgrzany olej i usmaż racuszki.

❹ Polej je miodem.

Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: łatwe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej