Racuszki serowo-borówkowe

Składniki: szklanka mąki, 2 jajka, 15 dag serka waniliowego, 1/3 szkl. mleka, 15 dag borówek lub jagód, łyżka oliwy, łyżka cukru brązowego lub białego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, jogurt naturalny cukier puder

1. Jajka miksuję z serkiem, oliwą, mlekiem i cukrem. Dodaję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksuję, aż uzyskam masę o konsystencji gęstej śmietany. Wsypuję umyte i osuszone borówki, całość mieszam delikatnie łyżką.

2. Na oliwie smażę racuszki. Polewam je jogurtem i posypuję cukrem pudrem. Smacznego!

Reklama

Tylko 1,40 zł za porcję.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Zobacz również

  • Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw "Kuchnie świata" Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem. W linii odnajdziemy... więcej