Racuszki serowo-borówkowe

Składniki: szklanka mąki, 2 jajka, 15 dag serka waniliowego, 1/3 szkl. mleka, 15 dag borówek lub jagód, łyżka oliwy, łyżka cukru brązowego lub białego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, jogurt naturalny cukier puder

1. Jajka miksuję z serkiem, oliwą, mlekiem i cukrem. Dodaję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksuję, aż uzyskam masę o konsystencji gęstej śmietany. Wsypuję umyte i osuszone borówki, całość mieszam delikatnie łyżką.

2. Na oliwie smażę racuszki. Polewam je jogurtem i posypuję cukrem pudrem. Smacznego!

Reklama

Tylko 1,40 zł za porcję.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej