Razowe naleśniki z grzybami

Ciasto: 2 jajka • 1,5 szklanki mąki pszennej razowej • 1,5 szklanki mleka • pół szklanki wody gazowanej • łyżka oleju • oregano • słodka czerwona papryka • szczypta papryki chilli • szczypta soli • olej • pieprz • sól. Farsz: 10 dag boczniaków • 15 dag pieczarek • 2 cebule • 20 dag sera pleśniowego blue • 3 łyżki śmietany 18 proc. • 2 łyżki jogurtu naturalnego • szczypta gałki muszkatołowej • natka pietruszki • olej • sól • pieprz • liście sałaty • pomidory.

Reklama

1. Składniki na ciasto zmiksuj. Smaż placki na tłuszczu. Boczniaki umyj, pokrój w cząstki, pieczarki obierz, umyj, większe pokrój w cząstki. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.

2. Na patelni rozgrzej olej, smaż cebulę, pieczarki i boczniaki. Dodaj pokrojony w drobną kostkę ser, śmietanę, jogurt, gałkę, sól i pieprz. Duś. Do naleśników nakładaj pieczarki z sosem, zawijaj. Podawaj z natką, sałatą, pomidorami.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej