Risotto z indykiem i groszkiem

Składniki 30 dag indyka, oliwa, cebula, 2 ząbki czosnku, marchewka, papryka, pół szklanki zielonego groszku, półtorej szklanki ryżu do risotto, 300 ml białego wytrawnego wina, ok. półtora litra bulionu drobiowego, łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, vegeta

1. Indyka pokrój, przypraw. Obsmaż w rondlu na oliwie. Zdejmij.

2. Paprykę pokrój w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce. Czosnek i cebulę posiekaj, zeszklij na oleju po smażeniu indyka. Wsyp ryż, smaż, aż się zeszkli. Wlej wino, podduś.

Reklama

Dodaj mięso, paprykę, marchewkę i groszek. Duś, podlewając bulionem i często mieszając. Na koniec dodaj koncentrat, pomidorowy, wymieszaj, przypraw.

Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej