Risotto z łososiem i dymką

Ryż ugotuj wg przepisu. Nie wsypuj jeszcze parmezanu. 40 dag filetów z łososia pokrój w grubszą kostkę.

Na 2 łyżkach oliwy podsmaż 4 młode dymki, łososia oraz 2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów.

Podsmażone składniki dodaj do ugotowanego ryżu, dolej 80 ml śmietany do gotowania (18 proc.), wsyp 8 dag tartego parmezanu i wymieszaj.

Reklama

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na końcu dołóż do potrawy sporą garść umytej i osuszonej rukoli. Każdą porcję oprósz kolorowym pieprzem. Podawaj z ćwiartką, wcześniej wyrolowanej na blacie, cytryny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Zobacz również

  • Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw "Kuchnie świata" Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem. W linii odnajdziemy... więcej