Rolada drobiowa z pieczarkami

Składniki na 10 porcji: • kilogram mięsa mielonego z indyka • 2 jajka • 1/4 szklanki tartej bułki • pół szklanki mielonego siemienia lnianego • sól • mielony czarny pieprz • 30 dag pieczarek • żółta papryka • cebula • olej.

Zdjęcie

Rolada drobiowa z pieczarkami /123/RF PICSEL
Rolada drobiowa z pieczarkami
/123/RF PICSEL

1. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Po chwili dorzuć drobno pokrojone pieczarki i paprykę. Całość chwilę przesmaż i ostudź.

2. Mięso dopraw solą oraz pieprzem. Połącz z jajkami, bułką tartą i siemieniem lnianym. Dodaj podsmażone składniki i dokładnie wymieszaj.

Reklama

3. Uformuj roladę, włóż do foremki i wstaw na ok. godzinę do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 200 g mięsa mielonego ● po 100 g kiszonej kapusty i mąki pszennej razowej ● cebula ● 50 g szynki ● kumin rzymski ● 2 jaja ● olej ● 70 g serka śmietankowego ● 1/2 pęczka natki... więcej