Rolada indycza ze szpinakiem

Składniki: pierś z indyka ●2 op. świeżego szpinaku (może być też mrożony) ●20 dag chudej szynki ●żółta papryka ●1/2 szkl. tartego żółtego sera ●sól, pieprz ●olej ●cebula ●czosnek ●bulion.

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Umyj i osusz pierś z indyka. Rozbij na płat. Oprósz solą i pieprzem. Paprykę umyj, usuń pestki, miąższ pokrój w pasy.

Reklama

2. Szynkę pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę, zeszklij na oleju. Dodaj szpinak i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Podduś, dopraw do smaku. Zredukuj nadmiar płynu i ostudź.

3. Na mięsie rozłóż szpinak, na nim pokrojoną szynkę oraz paski papryki. Posyp serem, zwiń w roladę i zwiąż. Lekko natrzyj olejem, włóż do brytfanny i piecz, podlewając bulionem (najlepiej drobiowym), przez około 45-50 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej