Rolada z łososiem

Składniki: 15 dag liści szpinaku, 3 jajka, łyżka tartego parmezanu, 10 dag twarogu, łyżka mąki, sól, pieprz,25 dag plastrów wędzonego łososia, mały kubek śmietany.

Zdjęcie

Rolada z łososiem /123/RF PICSEL
Rolada z łososiem
/123/RF PICSEL

Szpinak sparz wrzątkiem i zlej zimną wodą. Następnie zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz, żółtka, parmezan oraz mąkę. Mieszankę podgrzej, aż zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia i wrzuć ubite białka. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Reklama

Piecz 10 minut w temperaturze 180 °C. Ciasto schłodź i przełóż na folię spożywczą. Delikatnie oderwij papier, na którym się piekło. Posmaruj serem twarogowym, ułóż plasterki łososia i zwiń. Roladę owiń folią aluminiową i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój w centymetrowe plastry.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej