Rolada z piersi indyka

Składniki na 4 porcje: 80 dag piersi indyka, 1 cebula, 30 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, mieszanka przypraw do drobiu, tłuszcz do pieczenia, zielenina do dekoracji.

1. Mięso z indyka lekko rozbić, przyprawić. Do mielonego mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu.

2. Masę wyłożyć na pierś indyka. Zawinąć w rulon i obwiązać. Roladę włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem.

Reklama

Piec około 45 minut w temperaturze 200°C. Pokroić w plastry, udekorować zieleniną.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Twoje Imperium
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej