Rolada z piersi indyka

Składniki na 4 porcje: 80 dag piersi indyka, 1 cebula, 30 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, mieszanka przypraw do drobiu, tłuszcz do pieczenia, zielenina do dekoracji.

1. Mięso z indyka lekko rozbić, przyprawić. Do mielonego mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu.

2. Masę wyłożyć na pierś indyka. Zawinąć w rulon i obwiązać. Roladę włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem.

Reklama

Piec około 45 minut w temperaturze 200°C. Pokroić w plastry, udekorować zieleniną.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Twoje Imperium
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej