Rolada z piersi indyka

Składniki na 12 porcji: • 1,5 kg piersi z indyka • słoik suszonych pomidorów • łyżka masła • mała cebula • 30 dag białego mielonego sera • 2 łyżki kaszy manny • jajko • sól • pieprz • czerwona papryka • kilka listków natki pietruszki i rukoli

Czas: 120 min. 1 porcja = 160 kcal.

Reklama

1. Pierś indyczą umyj, osusz ręcznikiem kuchennym i natnij wzdłuż, tworząc kieszeń.

2. Cebulę posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij najpierw cebulę, a potem dodaj pomidory i smaż kilka minut. Schłodź.

3. Dodaj warzywa do sera. Połącz z jajkiem, kaszą manną, solą oraz pieprzem.

4. Do kieszeni w mięsie włóż nadzienie, owiń całość sznurkiem, oprósz solą, pieprzem i papryką.

5. Wstaw roladę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 1,5 godziny. Przed podaniem udekoruj natką i rukolą.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej