Rolada z twarożkiem i łososiem

Składniki: 50 dag szpinaku, 40 dag łososia w plastrach, 4 jajka, 2 opakowania serków twarogowych, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki mąki, 3 łyżki masła, pieprz, sól.

Reklama

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej masło i wrzuć oczyszczony szpinak. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Patelnię zdejmij z ognia i lekko ostudź zawartość. Wbij żółtka z jajek, a białka ubij na sztywno.

Ubitą pianę bardzo delikatnie wymieszaj z masą szpinakową. Dodaj 2 łyżki mąki i całość dokładnie połącz, aż uzyskasz gładką konsystencję.

Blachę wyłóż papierem do pieczenia i włóż masę szpinakową. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 °C. Po wyjęciu odstaw do przestygnięcia. Upieczony szpinak wyjmij z brytfanki i ułóż na blacie.

Następnie rozsmaruj na nim serki twarogowe i rozłóż płaty łososia. Całość zwiń w roladę i zawiń w folię. Włóż na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie roladę pokrój w plasterki i podawaj.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej