Roladki serowe z ogórkami kiszonymi

Składniki: 200 g sera żółtego w kawałku, ostrego albo łagodnego, 12 plastrów boczku wędzonego w podłużnych i jak najszerszych plasterkach, 3 twarde kiszone ogórki, ostra papryka mielona, olej.

1. Ser żółty o temperaturze pokojowej pokrój w jednakowe słupki – powinno ich być 12. Każdy słupek posyp szczodrze ostrą papryką (możesz także użyć papryki podwędzanej w płatkach). Ogórki obierz, pokrój wzdłuż na ćwiartki, osącz z soku.

2. Po słupku sera i ćwiartce ogórka zawijaj w plaster boczku. Smaż na rozgrzanym oleju. Boczek powinien być chrupiący, a ser lekko stopiony.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej