Roladki z ostrym farszem

Składniki dla 4 osób: Piersi: podwójna pierś z kurczaka • olej do smażenia • pół szklanki mąki • 2 suszone grzyby • pieprz • sól. Farsz: 30 dag pieczarek • 2 cebule • ząbek czosnku • 10 dag sera mozzarella • 3 łyżki pikantnego ketchupu • szczypta pieprzu cayenne • szczypta pieprzu ziołowego • szczypta ostrej czerwonej papryki • sól.

1 Grzyby drobno pokrój, mocz przez godzinę w wodzie. Piersi umyj, osusz, przekrój na cztery kotlety, oprósz solą i pieprzem, delikatnie rozbij tłuczkiem.

Reklama

2 Pieczarki umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na drobnych oczkach.

3 Na patelni rozgrzej olej, dodaj pieprz cayenne, pieprz ziołowy, słodką paprykę, smaż minutę. Dodaj cebulę, pieczarki, grzyby i przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż. Do farszu dodaj starty ser i ketchup, wymieszaj. Kotlety posmaruj farszem, zwiń w roladki, obtocz w mące.

Smaż 10 minut na rozgrzanym oleju. Podawaj z makaronem z pomidorami i natką, polane sosem.

CZAS: około 2 godzin

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej