Roladki z serowym kapturkiem

Składniki na 4 porcje: 1 pęczek cebulki dymki, 4 pomidory, 4 steki z polędwicy wieprzowej, 2 łyżki oleju rzepakowego, pół bagietki, 1 opakowanie sera typu camembert, sól i pieprz

Przygotowanie: Umyj i pokrój na kawałki cebulę oraz pomidory. Mięso umyj i osusz, dopraw solą i pieprzem. Smaż z cebulą na patelni, po 3 minuty z każdej strony.

Reklama

Weź bagietkę i pokrój na kromki. Posmaruj 4 niewielkie naczynia żaroodporne olejem i przełóż do nich mięso z cebulą i pomidory.

Ser camembert potnij w okrągłe plastry i połóż na wierzchu każdej formy.

Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175 st. C. przez około 10 minut.

Czas przygotowania: 30 minut 511 kcal/100 g

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Tele Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej